بوی بد دهان

بوی بد دهان یا همان تنفس بدبو، در بسیاری از مواقع باعث خجالت و گاه باعث ایجاد اضطراب می گردد. تعجبی نیست که قفسه های فروشگاه ها مملو از آدامس و خوش بو کننده های دهان و دیگرمحصولاتی است که به رفع بوی بد دهان کمک می کنند. اما بیشتر این محصولات اقداماتی کوتاه مدت هستند که کمکی به حل ریشه ی مسئله نمی کنند.

برخی غذاها، بیماری ها و عادت ها از دلایل ایجاد تنفسی بد بو هستند. در اغلب اوقات شما قادر خواهید بود که با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان خود اقدام به رفع بوی بد دهان نمایید. اگر این راهکار های ابتدایی و شخصی اثر لازم را نداشتند، حتما به پزشک مراجعه نمایید تا از عدم وجود هرگونه مشکل یا بیماری دیگری که باعث ایجاد بوی بد دهان شده است اطمینان حاصل کنید.

علائم و نشانه ها

بوی ناخوشایند تنفس انواع گوناگونی دارد و این تنوع بستگی به دلیل و منبع مشکل دارد. بسیاری از افراد علارغم داشتن تنفس بد بو نگرانی های زیادی در این رابطه دارند. این در حالی است که برخی دیگر حتی از بوی بد دهان خود نیز آگاه نیستند. از آنجایی که تشخیص تنفس بد بو برای خود فرد مشکل خواهد بود، از دوست یا آشنایی بخواهید تا در تایید یا رد این مساله به شما کمک کند.

ملاقات با پزشک

اگر دارای تنفسی بد بو هستید حتما بهداشت روتین دهان و دندان خود را جدی بگیرید. سعی کنید تغییراتی در روند زندگی خود ایجاد نمایید. این تغییرات می توانند شامل مسواک زدن دندان و زبان پس از خوردن غذا، نخ کردن دندان ها و نوشیدن مقدار زیادی آب باشد.

اگر پس از ایجاد این تغییرات تنفس شما کماکان دارای رایحه ای ناخوشایند بود، حتما به دندان پزشک خود مراجعه نمایید تا در صورت تشخیص وی و شک او به وجود مشکل جدی دیگری که باعث ایجاد بوی بد دهان شده است، شما را به یک متخصص ارجاع داده تا مشکل اصلی را شناسایی نماید.

علل ایجاد بوی بد دهان

اغلب دلایل داشتن دهانی بد بو ریشه در مشکلات دهانی دارد. به طور کلی دلایل گوناگونی برای این امر وجود دارند:

  • غذا: پخش ذرات غدا درون و اطراف دندان می تواند باعث افزایش باکتری ها و بجود آمدن رایحه ای بد بو شود. خوردن برخی غذاهای خاص نظیر پیاز، سیر و ادویه نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود. بعد از هضم این غذاها، این مواد وارد جریان خون می شوند و به ریه ها منتقل شده و بر روی تنفس تاثیر می گذارند.
  • تنباکو: مصرف مواد مخدر خود به تنهایی باعث می شود تنفس بویی ناخوشایند بگیرد. کسانی که سیگار و یا قلیان مصرف می کنند بیشتر در معرض بیماری های لثه قرار دارند که خود از دلایل بوی بد نفس می باشد.
  • بهداشت بد دندان: اگر مسواک زدن و نخ کردن دندان ها به طور روزانه انجام نگیرد، ذرات غدا در دهان باقی مانده و تنفسی بد بو را ایجاد می کند. اگر پلاک ایجاد شده بر روی دندان برداشته نشود، باعث آسیب به لثه ها شده و منجربه ایجاد پاکت در بین دندان ها و لثه می شود. همچنین زبان این قابلیت را دارد که با جذب باکتری به خود باعث ایجاد بوی بد دهان شود.
  • خشکی دهان: بزاق با بردن خرده ها و ذرات غذا، در تمیز کردن دهان نقش مهمی دارد. خشکی دهان یکی از علل بد بو شدن دهان است که در نتیجه ی کاهش ترشح بزاق ایجاد می شود. خشکی دهان معمولا در طول خواب اتفاق می افتد که در نهایت منجر به داشتن دهانی بد بو به هنگام صبح می شود. خوابیدن با دهان باز به بدتر شدن شرایط کمک می کند.
  • دارو: مصرف برخی داروها می تواند به طور غیر مستقیم باعث بروز این مشکل شود. این داروها ممکن است با خشک کردن دهان و یا با انتقال به تنفس باعث شوند دهان بویی نامطبوع داشته باشد.
  • عفونت های دهانی: بوی بد دهان می تواند ناشی از زخم های جراحی دهانی مانند کشیدن دندان، پوسیدگی دندان، زخم های داخل دهان و یا بیماری های لثه باشد.
  • بیماری های دهان، حلق و بینی: گاه بوی بد دهان به دلیل وجود سنگ های کوچکی است که در لوزه ها شکل گرفته و پوشیده از باکتری می شوند. عفونت ها و تورم های مزمن در لوزه، بینی و یا گلو نیز می توانند از عوامل ایجاد این مسئله باشند.
  • دیگر علل: بیماری هایی مانند برخی سرطان ها و یا مشکلات متابولیسمی می توانند تنفسی با بوی خاص ایجاد نمایند که دلیل آن ایجاد مواد شیمیایی تولید شده توسط این امراض می باشد. رفلاکس مزمن اسید معده نیز یکی از عوامل اصلی به شمار می آید.
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها